PREČIŠĆIVAČI ZA VODU - kako rade i preporuke za svaki cenovni rang

Život u savremenom svetu podrazumeva brigu o zdravlju i bezbednosti kako namirnica koje konzumiramo, tako i vode koju svakodnevno pijemo. Zbog toga je ulaganje u prečišivač vode jedna od glavnih odluka za zdraviji život. Iako se mnogima čini da je voda koju konzumiraju direktno iz česme čista i sigurna za piće, postoje mnogi nevidljivi zagađivači i otrovne materije koje mogu značajno ugroziti zdravlje. Zbog toga ćete u nastavku ovog teksta pronaći najvažnije odgovore koji su u vezi sa odlukom da kupite i aktivno koristite prečišćivač vode.
Preciscivaci za vodu

Kada odlučite da konzumirate bezbednu i čistu vodu, logična investicija je da kupite kvalitetan prečišćivač vode. Nema boljeg poklona koji možete priuštiti porodici od dugoročnog zdravlja. Zbog toga postoji mnogo razloga da svoj dom obogatite prečišćivačem koji će vam omogućiti da pijete i koristite bezbednu vodu. U nastavku teksta pronaći ćete osnovne benefite koje vam prečišćivač vode donosi.

Eliminisanje zagađenja iz vode

Potvrđeno je da gradski vodovodi u većoj ili manjoj meri koriste hlor i razne druge hemikalije koje dospevaju u vodu i na taj način je kontaminiraju. Naravno da ovi hemijski reagensi stvaraju neprijatan miris i ukus vode, ali opasniji od toga je štetan uticaj na zdravlje čoveka. Ovaj problem možete rešiti prečišćivačem vode koji će kroz napredne tehnologije filtriranja ukloniti nečistoću, bakterije, hemikalije, neprijatan miris i ukus iz vode koju kozumirate ili koristite za pripremu hrane.

Zdravlje za celu porodicu

Kada redovno konzumirate čistu i zdravu vodu, zasigurno ćete čuvati zdravlje na dugoročnom novou. S druge strane, ukoliko pijete zagađenu vodu, možete da izazovete mnoge zdravstvene probleme. Zbog toga kupovina prečišćivača vode nije luksuz, već neophodna opcija, ukoliko želite da očuvate zdravlje cele porodice.

Očuvanje prirodne sredine

Voda za piće skladišti se i prodaje u plastičnim flašama, a poznato je koliko one zagađuju prirodnu sredinu. Zbog roga je prečišćivač vode idealno rešenje kako za domaćinstvo, tako i za poslovni prostor. Ovaj uređaj kupujete jednom, koristite ga uvek, a budućim generacijama obezbeđujete čistiju i zdraviju prirodnu sredinu.

Praktičnost prečišćivača za vodu

Možda će vam se u početku činiti da je isplativije kupovati flaširanu vodu ili čak piti iz česme, ali u ovom slučaju dobro razmislite da li je to konačna istina. Iako prečišćivač vode košta više nekoliko flaša vode, izračunajte troškove na godišnjem ili višegodišnjem nivou. Razmislite o konačnom rezultatu i videćete šta vam se više isplati.

Osećaj da radite nešto zaista dobro

Dovoljno je samo da pomislite da vaša porodica pije zdravu, bezbednu i čistu vodu i odmah će vam biti lakše i lepše oko srca. Osećaćete se smireno i sigurno na ovom svetu. Nećete brinuti o zagađivačima i toksinima koji se nalaze i vodi. Nasuprot tome, uživaćete u vremenu koje provodite sa svojom porodicom.

Kako prečišćivači za vodu rade

Prečišćivači za vodu funkcionišu tako što uklanjaju nečistoće i zagađivače iz vode i na taj način je čine sigurnom i bezbednom za piće. Kada su u pitanju vrste ovih uređaja, postoji veliki izbor. Ima najjednostavnijih filtera za vodu koje možete postaviti direktno na slavinu. Postoje i složeni prečišćivači sa kombinacijom različitih tehnologija, kao što su filtriranje, jonizacija i UV sterilizacija.

Da bi vam izbor bio lakši, evo konkretnih tipova prečišćivača za vodu:

  1. Filteri sa aktivnim ugljem - ovi prečišćivači za vodu koriste aktivni ugalj za absorbovanje hemikalija i štetnih materija koje se talože u vodi. Poznato je da aktivni ugalj uspešno uklanja hlor i toksine koji se nalaze u vodi, tako da ćete osetiti razliku korišćenjem ovog prečišćivača. 
  2. Obrnuta osmoza - Tehnologija koja koristi membranu sa sitnim porama kroz koje se provlačo voda, ali se njeni zagađivači zadržavaju. Ovo je provereno efikasan način za uklanjanje teških metala, soli i drugih nečistoća iz vode. 
  3. UV sterilizacija - S obzirom na to da se UV zraci koriste za uništavanje štetnih mikroorganizama kao što su bakterije, virusi i protoze, UV sterilizacija je odličan način za prečišćavanje vode. Posebno je efikasna kada je u pitanju uništavanje patogena koji izazivaju različite bolesti. 
  4. Jonizatori vode - Ovi prečišćivači vode posebno se ističu po tome što koriste elektrolizu i na taj način menjaju pH vrednost vode, stvaraju alkalnu ili kiselu vodu. Mnoga istraživanja potvrđuju da jonizatori vode u značajnoj meri unapređuju zdravlje i imaju antioksidativno dejstvo.
Cista voda

Preporuke za prečišćivače vode po cenovnom rangu

Prečišćivači za vodu niskog cenovnog ranga

  • Filteri za slavinu su najpristupačniji prečišćivači za vidu i veoma ih je jednostavno instalirati. Koriste aktivni ugalj ili keramičke filtere i na taj način uklanjaju nečistoće iz vode.
  • Bokali sa filterima su još jedno povoljno rešenje za filtriranje i prečišćavanje vode. Posebna prednost je u tome što se lako koriste ne samo kod kuće, već i na putovanjima.

Srednji cenovni rang prečišćivača

  • Obrnuta osmoza obezbeđuje visok nivo filtracije jer uklanja veliki spektar zagađivača iz vode. Ovaj prečišćivač vode odličan je za kućnu upotrebu i provereno osigurava vodu za piće visokog kvaliteta.
  • Pitni aparati sa filterima su aparati sa kombinacijom više tehnologija filtriranja, koja podrazumeva aktivni ugalj, keramičke filtere i UV sterilizaciju. Pitni aparati sa filterima pouzdano štite od zagađivača u vodi.

Prečišćivači za vodu najvišeg cenovnog ranga

  • Sistemi sa višestrukim filterima su prečišćivači sa kombinacijom obrnute osmoze, aktivnog uglja i drugih tehnologija filtriranja. Funkcionišu tako što potpuno eliminišu zagađenje iz vode. Sistemi sa višestrukim filterima su provereno najefikasniji filteri za vodu, s tim što za njih treba izdvojiti i najviše novca.
  • Jonizatori vode su napredni sistemi koji pored toga što filtriraju vodu, u isto vreme menjaju i njen hemijski sastav i na taj način pobiljšavaju zdravlje. Jonizatori vode su posebno popularni kod osoba koje za cilj imaju da od vide dobuju dodatne zdravstvene prednosti.
Zepter EdelWasser

Šta je najvažnije da zaključite

Pre nego što pomislite da je kupovina prečišćivača za vodu danas luksuz, razmislite o održavanju dugotrajnog zdravlja i posledica koje ostavljaju nataloženi toksini u telu. Bez obzira na to koliko je vaš budžet, sigurno možete da uštedite i nabavite prečišćivač za vodu koji vam odgovara. Potrudite se da izaberete neki koji koristi više tehnologija filtriranja, jer ćete na taj način osigurati čistu i bezbednu vodu.