Top 5 izbora mobilnih telefona sa cenom od 200 do 300 evra u 2024 na sajtu Iskustva & Preporuke

Srednja klasa mobilnih telefona, dakle onih koji se kreću od 200 do 300 evra, oduvek privlači veliku pažnju na tržištu. Ovo je klasa telefona koja nudi pouzdanost, a neretko se baš u ovoj klasi telefona nađu modeli koji premašuju očekivanja. Koji su to modeli koji su u 2024 ispunili ili premašili očekivanja i pokazali se kao najbolji u ovoj klasi, prema podacima sa sajta Iskustva & Preporuke, saznajte u nastavku.
Honor Magic 5 Lite

Honor Magic 5 Lite jeste telefon iz srednje klase, ali po njegovom izgledu i dizajnu se to ne bi reklo. Zahvaljujući zakrivljenom AMOLED ekranu, tankom kućištu i generalnom utisku ovaj telefon deluje kao da dolazi iz premium klase.

Ekran veličine 6,67 inča sa osvežavanjem od 120 Hz i rezolucijom 1080 x 2400 piksela pruža neverovatno dobar osećaj pa je vizuelni dojam glavni adut ovog telefona.

Pored toga, Magic 5 Lite se ističe i jako izdržljvom baterijom od 5100mAh i mogućnošću brzog punjenja od čak 40W. Baterija kod ovog modela je toliko izdržljiva da će trajati nekoliko dana čak i ako je vaš screen time 8 sati.

Ovaj telefon ima Qualcomm Snapdragon 695 5G procesor, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije što će pružiti sasvim zadovoljavajuće rezultate prilikom korišćenja ovog telefona.

Redmi Note 12 5G 128 GB - Izbor sa kojim sigurno ne grešite

Redmi Note 12

Sa Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 čip setom, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, ovaj telefon nudi savim pristojno iskustvo tokom korišćenja. Redmi 12 5G će raditi glatko i prilikom korišćenja aplikacija a i prilikom gaming-a.

Ekran je AMOLED, veličine 6,67 inča sa osvežavanjem od 120 Hz što se i očekuje od ove klase telefona i pruža sasvim pristojno iskustvo.

Baterija od 5000mAh će bez problema izdržavati uobičejno korišćeno uređaja, a uz telefon se dobija punjač od 47W.

Zadnja glavna kamera omogućava savim dobre fotografije u dnevnim uslovima, a u noćnim uslovima ovaj telefon sa svojim rezultatima čak premašuje očekivanja. Vredno je pomenuti da ovaj model nudi mogućnost snimanja u 4K rezoluciji, što nike tako uobičajeno za ovu klasu telefona.

Samsung Galaxy A23 - Odlične performanse uz jako dobru kameru

Od svakog Samsungovog modela očekujemo dosta, barem kada je reč o kameri. I model Galaxy A23 će ispuniti naša očekivanja čak i ako su nešto viša, pa se može reći da je kamera glavni adut ovog modela.

Zadnja kamera od 50 MP stvoriće sasvim solidne fotografije za ovu klasu telefona, čak i u nešto zahtevnijim uslovima. Isto će se ponašati i prednja kamera, pa će vaše selfie fotografije biti sasvim kvaitetne.

Galaxy A23 5G pokreće One UI 4.1 baziran na Androidu 12, a zahvaljujući Qualcomm Snapdragon 695 procesoru sa 8 jezgara, kao i refresh rate-om od 120Hz, telefon radi vrlo glatko i bez imalo zastoja.

Uz sve ovo, baterija neće istrpeti puno, s obzirom na kapcitet od 5000mAh. Dostupno je i brzo punjenje od 25W.

Jedino što se može zameriti je što ekran nije AMOLED, pa prikaz na telefonu može biti nešto slabiji u odnosu na konkurenciju.

Samsung Galaxy A23

POCO M4 Pro - Za sve kojima je brzina prioritet

POCO kompanija sa svojim modelima još uvek traži svoje stabilno mesto u kategoriji srednje klase telefona. I reklo bi se da njihov model POCO M4 Pro može u tome da im pomogne, jer ima šta da ponudi.

Ovaj telefon, jedinstvenog dizajna, sa AMOLED ekranom od 6.43 inča deluje vrlo elegantno. Standardna rezolucija za ovu klasu telefona od 2400 x 1080 piksela omogućava jasne slike i dosta lepo vidljive detalje.

POCO M4 Pro

Poco M4 Pro dolazi sa Mediatek MT6781 Helio G96 čipsetom. Ovaj osmojezgrani procesor kao i Mali-G57 MC2 grafički procesor obezbeđuju sasvim solidne performanse za svakodnevne zadatke i igranje igara.

Pored brzine, ovaj telefon se može pohvaliti i jako dobrom glavnom kamerom, koja daje više nego što bi se očekivalo od ove klase telefona. Takođe, i prednja kamera će pružiti sasvim pristojne i zadovoljavajuće rezultate.

Kao zamerka ovom telefonu može se naći nešto slabija izdržljivost baterije uprkos kapacitetu od 5000mAh. Ali treba i napomenuti da telefon ima 33W brzo punjenje uz MMT tehnologiju, što omogućava da se baterija napuni do 100% za manje od sat vremena.

Motorola Moto G84 - Telefon koji premašuje naša očekivanja

Sa Qualcomm Snapdragon 695 5G procesorom, 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, Motorola Moto G84 pružiće vam sjajno korisničko iskustvo. Otvaranje aplikacija, prelazak iz jedne u drugu, multitasking funkcionisaće bez ikakvih problema.

Ekran je veličine 6,5 inča sa osvežavanjem od 120 Hz, ali je i ovaj proizvođač uštedeo na ekranu, pa nije AMOLED već P-OLED, mada zahvaljujući rezoluciji od 2400 x 1080, prikaz će biti vrlo jasan i sa dosta uočljivih detalja.

Motorola Moto G84

Moto G84 sa vrlo tankim kućištem, eko kožom na zadnjoj strani i vrlo lepim dizajnerskim rešenjima izgleda jako elegantno i atraktivno. A pored lepog izgleda tu je i sertifikat IP54 tačnije otpornost na prašinu i vodu.

Zadnja kamera telefona je prosečna i daje zadovoljavajuće rezultate u dnevnim uslovima, ali ne više od toga. Međutim kada se radi o noćnim fotografijama i selfie fotografijama ovaj telefon pruža odlične rezultate i premašuje očekivanja.

Ukratko rekli bismo da je Motorola Moto G84 iznadprosečan uređaj s dobrim softverom, izdržljivom baterijom i solidnom kamerom.