Gaming miševi SA NAJBOLJIM ODNOSOM CENE I KVALITETA na sajtu Iskustva & Preporuke

Osim udobne stolice, mehaničke tastature sa podlogom, kao i kvalitetnih slušalica – gaming miševi sa ultra brzim senzorima su pravi must have svake gejmerske sobe. Ako po prvi put kupujete miševe ili pak osećate da je pravo vreme za unapređivanje setup-a, u narednim redovima teksta pročitajte listu 5 gaming miševa sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.
Gejming mis Razer

Na pomen gejmerske opreme, veliki broj običnih korisnika pomisli na komponente koje od onih standardnih razlikuje samo ugrađeno RGB osvetljenje u kućištu. Da, tačno je da sve veći broj proizvođača gejmerske opreme ugrađuje raznobojne sijalice u opremu, ali činjenica je da se gejmerski miševi umnogome razlikuju od standardnih.

Razlika između standardnih i gaming miševa

Osnovna razlika između ovih uređaja jeste u obliku, ergonomiji te samoj težini uređaja, a da ne govorimo tek koliko su senzori gaming miševa osetljiviji. Osim toga, vredi napomenuti da moderni gaming miševi nude opciju digitalnog (a često i manuelnog, uz pomoć dodatnih dugmadi) povećavanja ili smanjivanja DPI (dots per inch) i CPI (counts per inch) – koji se najčešće prilagođavaju brzini ili rezoluciji gameplay-a.

Sa brzinom praćenja od 400 IPS i podesivom rezolucijom do 12000 DPI, ovo je jedno od najboljih rešenja na tržištu. Zahvaljujući izvanrednom senzoru, ovaj gaming miš obezbediće vam maksimalno efikasno korišćenje, nezavisno od vrste materijala podloge. Da stvar bude još bolja, miš je bežičan, tako da uopšte nećete morati da brinete o kabl menadžmentu. Uređaj se napaja preko AA baterije, sa autonomijom upotrebe do čak 250 sati igranja omiljenih igrica. Logitech G305 Lightspeed je težak svega 99 grama, dok se cene kreću u rasponu od osam do dvanaest hiljada dinara.

Logitech G305 gejmerski mis

Model #2 – HyperX Pulsefire Haste

Ovaj miš na kućištu sadrži saće karakteristično za najnovije gaming miševe. Dizajn otvorene mreže obezbeđuje bolju ventilaciju i protok vazduha, dok fenomenalni glajderi na donjem delu kućišta omogućavaju lagano klizanje bez značajnih napora. Pulsefire Haste se napaja preko USB-a, a njegova ukupna težina sa sve kablom ne prelazi 80 grama. Miš ima šest dodatnih tastera, brzinu praćena od 450 IPS, te podesivu rezoluciju do čak 16000 DPI. Cena je prava poslastica i u većini prodavnica ne prelazi 8000 dinara.

HyperX Pulsefire Haste gejming mis

Razer je apsolutni šampion u kreiranju fenomenalnih budžet miševa, a Deathadder V2 Mini važi za jedan od popularnijih modela. Ovaj miš je naslednik najprodavadnijeg Razer miša u istoriji, koji sada dolazi sa još bržim odzivom i dugotrajnijim tasterima u odnosu na svog prethodnika. Rezulucija je podesiva i ide do 8500 DPI sa brzinom praćenja od 300 IPS. Težina ovog miša iznosi svega 62 grama. Cene se kreću u rasponu od sedam do deset hiljada dinara.

Razer Deathadder V2 Mini

Model #4 – Razer Basilisk V3

Premda je nešto teži od prethodno navedenih miševa (101 gram), sa izrazito ergonomskim dizajnom i podesivom rezolucijom do nestvarnih 26000 DPI, ovaj model prema mišljenju mnogih pro-gejmera važi za najbolju kupovinu u cenovnom rangu do 8000 dinara. Uz sve navedeno, Basilisk V3 ima sedam dodatnih tastera koji daju širok spektar mogućnosti, poput podešavanja osvetljenja, osetljivosti miša te ostalih komandi. Apsolutna preporuka.

Razer Basilisk V3 gaming mis

Ovaj miš predstavlja savršeno budžet rešenje za višesatno gejming iskustvo, jer njegova cena uglavnom ne prelazi pet hiljada dinara. Što se tiče osnovnih fizičkih specifikacija, ovaj optički miš dolazi u crnoj i beloj boji sa jedinstvenim linearnim RGB osvetljenjem i težak je tek 85 grama. Sadrži šest dodatnih tastera koje je uz instaliranje softverskog paketa moguće podesiti kao prečice za određene funkcije. Takođe je moguća i promena osetljivosti u rasponu od 200 do 8000 DPI.

Logitech G203 Lightsync mis

Svaki sekund je bitan

Naravno, za igranje popularnih igrica je uvek moguće koristiti i standardne modele miševa. Međutim, vredi naglasiti da isti ipak neće biti najpogodnije rešenje za veliki broj gaming ostvarenja, pogotovo onih akcionih ili striktno pucačkih. Igranje na standardnim miševima u takvim slučajevima doneće puno frustracija, a ako ste zagriženi ljubitelj online igrica, verujemo da ste već svesni koliko je svaki mili-sekund prisutnosti važan za pobedu. Nadamo se da vam je ovaj kratki spisak ponudio korisna rešenja. Srećna kupovina!