TOP 5 izbora telefona sa cenom od preko 500 evra u 2024. na sajtu Iskustva & Preporuke

Ukoliko prilikom kupovine novog mobilnog telefona prvo gledate da bude najbolji u ponudi pa tek onda obraćate pažnju na cenu, verujemo da će vam ovaj tekst biti od koristi za donošenje dobre odluke prilikom odabira.
Iphone

Inovativne karakteristike, elegantan dizajn, otporan hardver i cenovni rang koji kreće od 500 evra - kako da pronađete telefon koji sve ovo obuhvata? Mi smo istražili tržište i donosimo vam top 5 telefona koji su savršen balans cene i kvaliteta.

Samsung Galaxy S23 - Samsungov poklon fotografima

Samsung Galaxy S23

Ako ste spremni da izdvojite oko 85 hiljada dinara za telefon, ne gledajte dalje od nove Samsung S serije. Bilo da vam je pažnju privukao S23 ili 23+, dobićete moćnu mašinu. Reč je o telefonu sa ekranom od 6,1 inča full HD+ rezolucije, idealnim kako za gledanje sadržaja na striming platformama, tako i za obradu fotografija i gejming.

Fotografije na ovom telefonu ćete praviti ultraširokom kamerom od 12 megapiksela, širokougaonom kamerom od 50 megapiksela i kamerom od 10 megapiksela opremljenom 3x optičkim zumom. Ako se zateknete na slabijem svetlu Nightography sa unapređenim AI sposobnostima omogućiće vam da pravite fotografska remek-dela kao da ste u idealno osvetljenoj prostoriji.

U skladu sa vašim potrebama za skladištenjem birajte između telefon sa 128, 256 ili 512 GB memorije. Samsung Galaxy S23 može se pohvaliti RAM memorijom od 8GB, čipom Snapdragon 8 Gen 2, kao i kapacitetom baterije od 3900 mAh koji se udružuju da vam daju ultimativno korisničko iskustvo.

Iphone 14 Pro - Uvek među najboljima

Iphone 14 Pro

Kada birate telefon ne možete pogrešiti sa Apple proizvodima, pa tako ni 14 Pro ne kaska za svojom konkurencijom. Ovo je ujedno i najskuplji telefon na našoj listi, kako se cene u domaćim radnjama kreću od 160 hiljada dinara. Dobro poznati dizajn možete birati u čak 4 boje - ljubičasta, zlatna, srebna i crna, kao i birati između veličine ekrana od 6,1 ili 6,7 inča.

Iphone 14 Pro može se koristiti kao profesionalni foto aparat, jer nudi tripl kameru od kojih glavna ima moćnih 48 megapiksela, kao i snimanje u 4K rezoluciji sa stabilizatorom idealnim za snimanje u pokretu. Život baterije od 3200 mAh na dnevnom nivou možete optimizovati stavljanjem telefona naopako u džep - ova opcija čuvaće bateriju odlaskom u dark mode.

Na dugoj listi specifikacija nalaze se i Super Retina XDR OLED displej sa brzinom osvežavanja od 120Hz, 6GB RAM do čak 1TB radne memorije, kao i opcija slanja i primanja SOS poruka putem satelita.

Motorola Edge 30 Fusion - Dizajn oslikava kvalitet

Motorola Edge 30 Fusion.jpg

Motorola poslednjih par godina ponovo dominira tržištem, kako nude iznad prosečan kvalitet za telefone koje smeštamo u srednju klasu. Motorola Edge 30 Fusion nastavlja da prati taj trend i donosi telefon za koji je potrebno izdvojiti oko 70 hiljada dinara. Ono što ovaj telefon izdvaja od svojih preteča jeste zaobljen P-OLED displej, koji dolazi u veličini od 6,55 inča i sa brzinom osvežavanja od 144Hz.

Moćni Qualcomm Snapdragon 888 + 5G1 procesor zadužen je za besprekoni performans ovog telefona, koji u svojoj najboljoj varijanti ima čak 12 GB RAM i 512 GB radne memorije. Upotpunjen je baterijom od 4400 mAh. Pored zadnje tripl kamere među kojima glavna od 50 megapiksela, Motorola vam omogućava da pravite selfi fotografije u HDR rezoluciji kamerom od 32 megapiksela. Dizajn ga posebno ističe, pa tako dobijate ultra tanak telefon u jedinstvenim bojama osmišljenim u kolaboraciji sa Pantone.

Xiaomi 13 - Idealan saputnik na putovanjima

Xiaomi 13

Ako do sada niste imali Xiaomi telefon, Xiaomi 13 je model posle kog se nećete vraćati drugim proizvođačima. Napravljen tako da bude otporan na vodu i prašinu, idealna je za putovanja ili boravak u prirodi. Displej AMOLED je veličine 6.36 inča, na kom će vaše fotografije i snimci sa putovanja izgledati potpuno realistično. Tripl Leica kamere sa glavnom od 50 megapiksela osiguraće vibrantnost boja, kao i široke kadrove sa vidnim poljem od 120 stepeni. Ukoliko preferirate snimanje uspomena, Dolby Vision i HyperOIS stabilizator uhvatiće kadrove bez obzira na nivo osvetljenja, koji će vas vratiti u sam trenutak. Još neke od bitnih specifikacija telefona uključuju Snapdragon 8 Gen 2 čip, 8 ili 12 GB RAM memorije sa do 512 GB interne memorije i bateriju od 4500 mAh. Sve ovo može bit vaše za 110-120 hiljada dinara.

Zašto odabrati Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro

Iako spada među skuplje telefone, sa cenom koja kreće od 120 hiljada dinara, Huawei Mate 50 Pro će vam zaista biti najbolji prijatelj u svakodnevnom funkcionisanju. Može se pohvaliti privlačnim dizajnom sa zadnjim kamerama poređanim u krug i narandžastom varijatnom. OLED displej veličine 6.74 inča idealan je za gledanje 4K videa, koje možete snimiti i pod vodom sa ovim vodootpornim telefonom i kamerama od 50, 64 i 13 megapiksela. Memorija od 512 GB biće dovoljna da skladišti sve vaše uspomene, a 8 GB RAM memorije, Snapdragon 8+ Gen 1, te baterija od 4700 mAh će podići performans na visok nivo.

Za koji god od modela da se odlučite, imaćete telefon koji godinama neće moći da bude okarakterisan kao zastareo.