PRIČA O BRENDU - Alfa Plam

U srcu Srbije, nalazi se priča o brendu koji je zagrejao domove mnogih generacija. Alfa Plam, simbol pouzdanosti i kvaliteta, nije samo ime na tržištu grejnih uređaja; to je priča o porodičnoj tradiciji i viziji koja traje decenijama. Ovaj članak vas vodi kroz vreme, istražujući kako je Alfa Plam postao sinonim za toplinu doma, inovativnost i ekološku svest.
Alfa Plam

Alfa Plam je vodeći proizvođač grejnih uređaja u Srbiji i među pet najvećih proizvođača u Evropi. Sa tradicijom koja seže od 1948. godine, Alfa Plam je sinonim za kvalitet, trajnost i pouzdanost u proizvodnji grejnih uređaja.

Osnovan kao “Metalac” u Vranju, Alfa Plam je započeo svoj put kao mali proizvođač koji će vremenom postati lider na tržištu grejnih uređaja.

Od prvih peći na čvrsto gorivo do savremenih rešenja za grejanje, Alfa Plam je uvek bio u korak sa tehnološkim inovacijama i potrebama tržišta.

Danas, Alfa Plam zapošljava oko 1000 radnika i godišnje proizvede preko 180.000 jedinica proizvoda. Sa proizvodima koji se izvoze u preko 40% slučajeva, Alfa Plam je postao prepoznatljiv brend u regionu i Evropi.

U skladu sa globalnim trendovima, kompanija se fokusira na razvoj energetski efikasnih i ekološki prihvatljivih rešenja, što je posebno važno u današnje vreme kada je svest o očuvanju životne sredine sve izraženija.

Proizvodi kompanije Alfa Plam

Asortiman proizvoda Alfa Plam kompanije obuhvata: peći na čvrsto gorivo (uključujući šporete, kaminske peći, centralne grejne peći i šporete, kotlove); peći na pelet (centralne grejne peći, šporeti, vazdušne peći, kotlovi); električne i kombinovane proizvode i na kraju gasne proizvode. U nastavku ćemo se fokusirati na njihove najtraženije proizvode i modele iz asortimana šporeta i peći.

Alfa Plam šporeti - najtraženiji modeli

Alfa Plam šporeti su poznati po svom kvalitetu koji ih čini dugotrajnim i pouzdanim a poslednjih godina napravljen je značajan iskorak i u pogledu dizajna i izgleda. Šporeti uglavnom koriste obnovljive izvore goriva poput drveta i peleta, što je u skladu sa ekološkim ciklusima prirode.

Šporeti Alfa Plam takođe funkcionišu po sistemu dvostrukog sagorevanja koji garantuje čistije sagorevanje drveta, smanjujući emisiju tako štetnih gasova i povećavajući efikasnost grejanja.

Kada se radi o najtraženijim modelima šporeta, na prvom mestu je to model Alfa Plam 70 Dominant. Ovaj šporet je poznat po svojoj velikoj efikasnosti i elegantnom dizajnu i zasigurno je jedan od narsprostranjenijih modela u našim domaćinstvima. Poseduje staklena vrata ložišta koja omogućavaju pogled na vatru, a ložište je obloženo šamotnim pločama koje akumuliraju toplotu.

Drugi model namenjen nešto većim površinama je ALFA PLAM 90H Favorit. Ovaj šporet takođe radi na drva i ugalj, i model sa izlaznom snagom od 11 kW, ga čini idealnim za zagrevanje prostora do 68 m².

Na samom kraju tu je Alfa Plam Regular 46 Delux model sa manjom snagom od 5 kW koji predstavlja idealnu soluciju za manje prostore. Maksimalna površina zagrevanja 32 m². Nudi kombinaciju funkcionalnosti i kompaktnog dizajna.

Alfa Plam sporet

Alfa Plam peći - najpopularniji modeli

Peći Alfa Plam su poznate po kvalitetu i efikasnosti, a sa premium serijom Calux peći moderan i elegantan dizajn postaje još jedno njihovo obeležje.

Peć koja je osvojila domaće tržište, namenjena nešto manjim površinama je Alfa Plam Elita 2. Ova peć sa toplotnom snagom od 6 kW je pogodna za grejanje površine od 38 m², mada iskustva korisnika pokazuju da Alfa Plam Elita 2 bez problema pokriva i površinu od čak 60 kvadratnih metara. Treba napomenuti i da peć može koristiti ugalj, što je retkost za peći u ovoj cenovnoj kategoriji.

Druga peć je Alfa Plam Dino, peć na pelet koja je sa svojom snagom od 17 kW idealna za etažno grejanje i sposobna je da zagreje prostore od 65 do 120 kvadratnih metara.

Ova peć omogućava nedeljno programiranje rada i rad na 5 nivoa snage. Ugrađeni sigurnosni termostati sprečavaju pregrevanje vode u kotlu i samozapaljenje peći, dok sistemi za čišćenje olakšavaju održavanje i garantuju pouzdano funkcionisanje. Korišćenjem peleta kao goriva, Alfa-Plam Dino 17 kW predstavlja ekološki prihvatljivu opciju obzirom na to da stepen iskorišćenja kod ove peći iznosi čak 94%.

Za sam kraj preporučujemo peć koja je namenjena korisnicima koji žele vrhunski dizajn i visoku efikasnost, a to je Alfa-Plam Calux Forma Glass.

Calux Forma Glass se ističe svojim savremenim dizajnom i duplim staklom sa efektom ogledala. Njegova elegancija i stil čine ga idealnim za postavljanje u bilo koji prostor, dodajući mu sofisticiranost i modernost. Istovremeno keramičko staklo na vratima ložišta, otporno na 700°C, pruža vidljiv plamen i dodatnu toplinu u prostoriju.

Sa stepenom iskorišćenja od 87% i energetskom klasom A+, Calux Forma Glass je ekonomičan izbor koji garantuje smanjenje troškova grejanja. A još jedna od prednosti ove peći mogućnost nedeljnog programiranja rada.

Stigli smo do kraja. Ovo je bila priča o tradiciji i viziji koja je pokazala sposobnost da se razvija i napreduje, predstavljajući svoje ideje u preko 40 zemalja sveta. Spremnost da se suoči sa svim izazovima Alfa Plam čini pouzdanim partnerom za sve one koji teže kvalitetu.

Alfa Plam pec