DOBAR MAJSTOR ZLATA VREDI: 8 saveta kako da ga lakše pronađete

Prošla su vremena kada se kupovala bela tehnika koja traje više decenija. Sve češće kupci nemaju problema dok traje garancija. A posle...Posle sve često majstori stupaju na scenu. Kako izabrati majstora a da ne steknete utisak da je bolje da ste kupili novi uređaj?
Preporuka za dobrog majstora

Kada je u pitanju izbor majstora a pogotovo za belu tehniku i elektriku, važno je pronaći stručnjaka koji je pouzdan, kvalifikovan i efikasan a ne koji kada dođe postavi staro dobro pitanje majstora: „Ko ti je ovo radio?”.


Evo nekoliko koraka i saveta koji vam mogu pomoći da pronađete pravu osobu za posao.

  1. Istraživanje

    Počnite s istraživanjem lokalnih majstora za belu tehniku. Proučite njihove web stranice, čitajte recenzije korisnika i tražite preporuke od prijatelja, porodice ili komšija. Kada gledate recenzije obratite pažnju na osobu koja je napisala datu recenziju. Koliko ima ukupno recenzija. Ako ima puno recenzija na različite teme mnogo veća je verovatnoća da je u pitanju iskrena recenzija nego ako vidite da neko sa nekoliko recenzija napiše „svoje iskustvo“.

  2. Provera kvalifikacija

    Obratite pažnju na kvalifikacije majstora. Gledajte da li imaju sertifikate ili diplome koje potvrđuju njihovo znanje i veštine u popravci bele tehnike. Takođe, proverite da li su registrovani ili licencirani.

  3. Iskustvo

    Iskustvo je ključno. Pitajte majstore koliko dugo se bave popravkom bele tehnike i da li imaju iskustva sa specifičnim brendom ili modelom uređaja koji želite da popravite.

  4. Pitajte za garanciju

    Dobri majstori za belu tehniku često nude garanciju na svoj rad. Ovo je važno jer vam pruža sigurnost da će problem biti rešen adekvatno, a ako se ponovo pojavi u određenom vremenskom periodu, majstor će ga besplatno popraviti.

  5. Cena

    Naravno, cena je bitan faktor prilikom izbora majstora. Međutim, nemojte se samo fokusirati na najnižu cenu. Često je bolje platiti malo više za kvalitetan rad i pouzdanog majstora jer najviše košta kada se nešto radi više puta. Ono što je bitnije je da znate cenu na samom početku da se ne iznenadite neprijatno kada završi posao.

  6. Pouzdanost

    Pouzdanost je isto veoma bitna. Tražite majstora koji je pouzdan, pristupačan i transparentan u komunikaciji. Važno je da možete verovati osobi koja će raditi u vašem domu i sa vašim aparatima.

  7. Pitajte za preporuke

    Ako je moguće, pitajte majstora za reference ili preporuke od zadovoljnih klijenata. Ovo vam može pružiti dodatno uverenje u njihovu stručnost i pouzdanost.

  8. Tajming

    Tajming je isto bitan faktor u nalaženju dobrog a slobodnog i pristupačnog majstora. Npr. ako želite da servisirate klimu ne čekajte leto već to uradite mnogo ranije. Isti slučaj i kada želite da obavite neke velike poslove kao zamena prostora, renoviranje kupatila, renoviranje kuhinje ili zamenu parketa. Često ćete morati čekati nekoliko meseci na dobrog majstora zato, ukoliko je moguće, planirajte na vreme. Pored toga što možete da čekate dugo da dobar majstor bude slobodan, morate da budete sigurni da će da ispoštuje planirane rokove jer vrlo često se krene sa „Nemaš brige, to ti je završeno.“ a onda se posao oduži.

Pravilno istraživanje i pažljiv odabir majstora za belu tehniku mogu vam uštedeti vreme, novac i frustracije u budućnosti. Dobro je naći majstora za koga znate da je uvek tu za vas i da će uspešno rešiti nastali kvar a da i vaš novčanik bude zadovoljan.

Na kraju preporučujem da pogledate ovaj humoristični klip.

Iskren razgovor sa majstorom