ŠTA ZNAČI NO FROST KOD FRIŽIDERA: Brojne prednosti za uređaj i namirnice, ali i za kućni budžet

Primarna funkcija No Frost tehnologije je da spreči stvaranje leda unutar frižidera, ali, pored toga, ova tehnologija donosi i niz drugih prednosti.
Šta znači No Frost kod frižidera - No Frost natpis na prednjem delu frižidera

Ukoliko ste u potrazi za novim frižiderom, sigurno istražujete o tome koje sve tehnologije sa sobom donose moderni frižideri tj. po čemu se oni razlikuju od nekadašnjih frižidera. Verovatno ste mnogo puta do sada čuli nešto o No Frost tehnologij i kako su No Frost frižideri nešto što bi svako domaćinstvo trebalo da ima.

U tekstu koji sledi ćete moći da saznate više o tome šta znači No Frost kod frižidera i koje su sve prednosti frižidera koji su opremljeni ovom fantastičnom tehnologijom.

Šta znači No Frost kod frižidera i zašto ovu tehnologiju svi žele?

No Frost tehnologija onemogućava stvaranje naslaga leda u frižideru, što ove frižidere čini mnogo lakšim za održavanje, to jest proces čišćenja frižidera je neuporedivo lakši i brži.

Nagomilani led otežava rashladnom sistemu da održi optimalan stepen hladnoće unutar frižidera, zbog čega se njegov motor dodatno angažuje, a krajnji rezultat je povećana potrošnja električne energije. Drugim rečima, ušteda energije je, pored olakšanog održavanja, još jedna od prednosti No Frost frižidera nad klasičnim frižiderima.

Smanjenim angažovanjem motora i drugih delova rashladnog sistema se ne štedi samo električna energija već istovremeno se produžava i radni vek frižidera. Imajući u vidu važnost frižidera za domaćinstvo, kao i cenu uređaja iz oblasti bele tehnike, jasno je da ni ova prednost nije zanemarljiva.

No Frost tehnologija omogućava bolji tok vazduha u frižideru, tačnije bolji protok između poslaganih namirnica i pregrada, zbog čega namirnice duže ostaju sveže i ne dolazi do mešanja mirisa. Takođe, višestruko se smanjuje i mogućnost pojave neprijatnog mirisa karakterističnog za frižidere, ali imajte na umu da No Frost nije zamena za redovno održavanje frižidera i proveravanje roka trajanja namirnica koje se u njemu nalaze.

Koje su prednosti No Frost frižidera?

Frižideri opremljeni No Frost tehnologijom imaju niz prednosti u odnosu na tradicionalne frižidere:

  • No Frost frižideri ne stvaraju led, zbog čega troše manje električne energije tj. ekonomičniji su.
  • Namirnice duže ostaju sveže u No Frost frižideru. Ukoliko se čuvaju pažljivo upakovane i u odgovarajućim posudama, namirnice koje u standardnim frižiderima izgube svežinu posle nekoliko dana, u No Frost frižiderima mogu da budu sveže i do nekoliko nedelja.
  • No Frost frižideri se veoma lako čiste i održavaju. S obzirom na to da ne morate da čekate da se led prvo otopi - jer ga nema - pa da tek onda počnete sa čišćenjem, prednost u ovom aspektu je više nego očigledna. Dovoljno je samo da ispraznite frižider i krenete sa čišćenjem, što sam postupak čini bržim i manje napornim.
  • Nema lepljenja zamrznutih namirnica. S obzirom na to da isušen vazduh u No Frost frižiderima dopire do svakog dela frižidera i do svake namirnice, on sprečava pojavu inja i lepljenje namirnica.
  • No Frost frižideri često dolaze sa specijalnim posudama ili pregradama za čuvanje hrane, kako bi se izbeglo mešanje različitih mirisa unutar frižidera. U ovim pregradama ili posudama se obično čuvaju namirnice poput sira ili luka odnosno namitnice koje mogu da proizvedu jake mirise.
Devojka stavlja sveže namirnice u No Frost frižider

Sada ste bliže upoznati sa time šta znači No Frost kod frižidera i koje su prednosti frižidera sa No Frost tehnologijom nad tradicionalnim tj. klasičnim frižiderima kakvi su već decenijama prisutni u domaćinstvima. Pored ekonomičnosti i lakšeg održavanja, No Frost frižideri omogućavaju da vaše namirnice duže ostanu sveže i da više ne strahujete da li će se vašom kuhinjom širiti neprijatan miris svaki put kada otvorite frižider.

Planirate kupovinu frižidera?

Pišite i čitajte recenzije, ocene, iskustva i preporuke i upoređujte cene za frižidere kako biste se bolje informisali pre kupoivine ili kako biste pomogli drugima da donesu pravu odluku.

Ukoliko planirate kupovinu novog frižidera za svoj dom, pročitajte naš Vodič za pametnu kupovinu frižidera i saznajte na šta treba da obratite pažnju prilikom izbora.