TOP 5 frižidera sa najboljim odnosom cena/kvalitet na Iskustva & Preporuke

Kupovina bele tehnike, a pogotovo frižidera se ne dešava svaki dan, tako da bi celokupan proces trebalo isplanirati do tančina. Kako biste dobili najbolje za izdvojeni novac, pripremili smo vam spisak najvažnijih stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju, kao i kratku listu TOP 5 frižidera sa najboljim odnosnom cena/kvalitet.
Side-by-side frizider

Neosporno je da svi frižideri imaju isti zadatak - da rashlađuju hranu i samim tim produže njen vek trajanja. Međutim, kako ćete se u gotovo svim prodavnicama susresti sa nekoliko različitih vrsta frižidera, pravovremeno bi trebalo da se upoznate sa osnovnom podelom. Dakle, prema nameni i konstrukciji, postoje:

  1. Standardni frižideri - frižideri sa jednim vratima, ujedno i najučestalnija kupovina. Dovoljni su za prosečne potrebe sa mahom najpristupačnijim cenama.
  2. Mini-frižideri - rashlađivači hrane manjih dimenzija. Odlični za skučene prostorije i izvrsna preporuka za sve podstanare ili studente.
  3. Kombinovani frižideri - kombinacija frižidera i zamrzivača u jednom uređaju, neretko prvi izbor porodica koje broje od dva do četiri člana. Ukoliko ne želite da kupujete još jedan uređaj i time smanjite dostupan prostor u kuhinji, ovo je najbolji izbor.
  4. Side-by-side frižideri - poznati i kao dupli ili dvokrilni frižideri. Jednostavno must-buy ukoliko imate višečlanu porodicu

    U narednim redovima teksta navešćemo pet najboljih kupovina sa odličnim odnosom cene i kvaliteta.

#1 VOX KS1100E frižider sa jednim vratima

Sa ukupnim neto kapacitetom od 89 litara (77l kapacitet frižidera te 12l kapacitet komore za zamrzavanje) Voxov KS1100E standardni frižider će biti sasvim dovoljan za potrebe dvočlane porodice. Prema proračunima proizvođača, ovaj model na godišnjem nivou prosečno potroši 108kWh električne energije, uz dnevni nivo buke od 41dB. Dolazi u beloj boji sa standardnim dimenijama, sadrži jednu fioku i pet polica (od kojih su tri na vratima) te ukupno teži 22.5 kilograma. Cene variraju od prodavnice do prodavnice i uglavnom se kreću u rasponu od petnaest do devetnaest hiljada dinara.

VOX KS1100E frizider

#2 TESLA RS0906H frižider sa jednim vratima

Evo još jednog standardnog modela na našoj listi frižidera sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Njegove specifikacije se ne razlikuju značajno od prethodno navedenog frižidera, jer je ukupna zapremina za svega jedan litar veća (90l), dok je nivo buke za neostetnih dva decibela niži (39dB). Ipak, ono što ga posebno izdvaja jeste privlačna cena, koja u nekim prodavnicama iznosi i ispod petnaest hiljada dinara. Dostupne cene možete pogledati na ovom linku.

#3 VOX KG2500 kombinovani frižider

Ovaj kombinovani model je visok 144cm i ima odličnu antibakterijsku zaštitu, osvetljenu unutrašnjost, podesive pregrade na vratima, posude za povrće, maslac i sir, kao i tri staklene police. Neto kapacitet Voxovog KG2500 frižidera iznosi 187 litara, dok je kapacitet zamrzivača čak 40 litara. Još vredi napomenuti da se frižider nalazi u A+ energetskom razredu, tako je izuzetno ekonomičan. Uz kupovinu ovog uređaja, takođe dobijate i pet godina garancije.

#4 GORENJE RF6275W kombinovani frižider

Osim četiri staklene police za praktično odlaganje namirnica, ovaj kombinovani frižider takođe sadrži i specijalizovane posude u vratima. Sa zapreminom frižidera od 191l, odnosno zamrzivača od 69l, ovaj model spada u klasu uređaja koji mogu biti korisni za apsolutno bilo koji dom. Od dodatnih funkcija, svakako treba istaći prekidač za brzo zamrzavanje te mogućnost čuvanja struje u slučaju nestanka napona do čak trinaest časova.

Gorenje Rf6275W frizider

#5 LIEBHERR CUef 3515 Comfort

Liebherr kombinovani frižider se nalazi u A++ energetskom razredu, tako da je zaista jako teško pronaći ekonomičniji uređaj u ovoj klasi. CUef 3515 Comfort model je opremljen tzv. No Frost tehnologijom koja ima ulogu u sprečavanju nakupljanja leda, sa ukupnim kapacitetom od čak 222 litara (88 litara je kapacitet zamrzivača). Korisnici ga ocenjuju najbojim ocenama i tvrde da je nečujan te savršen za potrebe višečlanih porodica.

LIEBHERR CUef 3515 Comfort

Šta vam zapravo treba?

Kupovina frižidera zavisi od potreba samog domaćinstva. Najpre treba uzeti u obzir broj članova porodice kao i prosečnu potrošnju namirnica na mesečnom nivou, kako biste uopšte ustanovili koliki vam je frižider zapravo potreban. Nakon toga, treba izmeriti slobodan prostor u kuhinji te naknadno razmotriti da li vam je nužna kupovina smart frižidera sa raznolikim funkcijama. Namerno kažemo nužna, jer će napredne tehnologije definitivno uticati na cenu, što nadalje potencijalno može ugroziti i vaš isplanirati budžet.


Među modernim modelima frižidera naići ćete na nekolicinu bazičnih uređaja, ali isto tako i na nekoliko prilično futurističkih rashlađivača hrane koji će vas oduševiti svojom multifunkcionalnošću. Zato se potrudite da i povrh ove liste detaljno ispitate tržište te odaberete najbolje za vaš novac. Nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći u tom cilju.