Top 5 sokovnika po modelu najbolji odnos cena/kvalitet u 2024

Letnje vreme je stiglo, pa je sada pravo vreme da mislimo na osvežavajuće i zdrave sokove. Desna ruka u pripremanju ovih napitaka biće vam sokovnici. Ukoliko već nemate jedan u svom domu, ostanite uz ovaj tekst, u njemu vam preporučujemo 5 najboljih sokovnika po modelu cena/kvalitet na sajtu Iskustva & Preporuke.
Hurom sokovnik

Listu započinjemo sa čuvenom markom Hurom. Ovaj proizvođač je učvrstio svoju pozciju i potvrdio svoje ime na tržištu sokovnika, pa koji god njihov sokovnik da kupite nećete pogrešiti, a mi vam ovom prilikom preporučujemo model Hurom H-AA-BBE17.

Ovaj sokovnik snage 150W, čija posuda za sok poseduje kapacitet od 500 ml, nalazi se u kategoriji sokovnika za hladno ceđenje. Dodatna opcija na ovom sokovniku je mogućnost pravljenja sladoleda.

Aparat je izrađen od visokokvalitetnih i dugotrajnih materijala, a posebno je impresivna nnjegova garancija na motor od čak 10 godina. Kučište uređaja je napravljeno od ABS materijala otpornih na udarce.

Hurom H-AA-BBE17 je takođe prilično tih model sokovnika, što je njegova velika prednost, naročito ako imate naviku pripremanja sokova rano ujutro, pre polaska na posao.

Ipak, Hurom H-AA-BBE17 nije bez mana, naime visoka cena učiniće da ovaj sokovnik bude izvan budžeta za neke korisnike. Ono što je međutim sigurno je da svako ko traži sokovnik iz najviše klase, ne mora dalje da traži jer sa ovim sokovnikom dobija najviši kvalitet!

TEFAL ZC600138

TEFAL ZC600138 model sokovnika nudi vrlo slične funkcije kao Huromov model, sa razlikom što je Tefalov model znatno povoljniji.

Opremljen velikim otvorom za punjenje od 85 mm, ceđenje je brzo i praktično, bez potrebe za seckanjem ili rezanjem voća i povrća.

Ovaj sokovnik nudi odlične performanse ceđenja svih omiljenih sastojaka takođe pomoću tehnologije hladnog ceđenja. I kao i Huromov sokovnik i ovaj poseduje poseban filter za pravljenje sladoleda.

Tu su i filteri za kaše, uz odgovarajuće programe i praktičnu posudu za poneti, što ga čini idealnim za užurbana jutra. Zahvaljujući funkciji automatskog čišćenja, održavanje sokovnika je izuzetno lako.

Garancija na uređaj iznosi 2 godine u slučaju da se koristi u kućne svrhe, dok je u slučaju upotrebe u komercijalne svrhe ta garancija godinu dana.

Aparat je namenjen kućnoj upotrebi, što govori i preporuka da se aparat ne koristi duže od 2 minuta u kontinuitetu.

Ukratko, ukoliko tražite sokovnik sa soldinim brojem funkcija, namenjen uobičajenoj kućnoj upotrebi, a pristupačne cene, ovo je odličan izbor.

Tefal sokovnik

Kuvings REVO830

Predstavljamo još jedan sokovnik premium klase, a to je Kuvings REVO830. Sokovnik snage 200 W i zapremine posude za sok od 1000 ml ima snažan nož koji automatski reže čitave komade povrća i voća bez potrebe za rezanjem.

Sokovnik je opremljen sa dva otvora, jednim od 85mm i drugim, od 45mm koji je idealan za duguljaste namirnice.

Iako snažan motor, buka ne treba da vas brine, s obzirom na to da se radi o motoru sa prigušenim zvukom.

S obzirom na njegovu sporu brzinu od samo 50 okretaja/min, ovaj sokovnik osigurava veći prinos soka i zadržava maksimalnu kvalitetu.

Treba napomenuti i da Kuvingsov sokovnik proizvodi sok bez pene, a proces oksidacije je minimiziran. Ovo za rezultat ima duže trajanje soka.

Dakle, ukoliko tražite maksimum od svog sokovnika ili imate nameru da ga koristite u komercijalne svrhe, onda nema dileme, ovaj sokovnik je za vas.

BOSCH Sokovnik MES3500

Bosch MES3500 je moćan sokovnik koji raspolaže sa čak 700 W snage, što ga čini izuzetno efikasnim pri procesu ceđenja voća. Sa druge strane micro filter cediljka koja je izrađena od nerđajućeg čelika, omogućava optimalno iskorišćenje ploda.

Veliki otvor za punjenje (prečnika 73 mm) omogućava pripremu soka od celih plodova voća i povrća, bez potrebe za prethodnim seckanjem, što će vašu pripremu znatno ubrzati, ali i olakšati. Posuda za sok ima kapacitet od čak 1250 ml. Sokovnik je pogodan za ceđenje soka od različitih vrsta voća i povrća.

Osim toga, Bosch MES3500 je jednostavan za čišćenje, a svi delovi aparata su prikladni za pranje u mašini za sudove.

Na samom kraju, ovaj sokovnik se nudi i po vrlo pristupačnoj ceni, tako da za relativno skroman novac dobijate aparat pouzdanog proizvođača, koji će svojim mogućnostima sasvim sigurno odgovoriti svim vašim potrebama.

GORENJE JC 200 BE

GORENJE je jedan od najpopularnijih brendova na našem na tržištu, i kod kupaca uliva veliko poverenje. A njihov sokovnik JC 200 BE opravdava takav stav kupaca.

Tehničke karakteristike ovog sokovnika su: snaga motora: 200 W; broj obrtaja: 80 obrtaja u minuti; kapacitet posude za sok: 0.4 litra.

Jedna od najvažnijih karakteristika GORENJE JC 200 BE sokovnika je tehnologija hladnog ceđenja.

GORENJE JC 200 BE sokovnik je izuzetno jednostavan za korišćenje sa jednim dugmetom za uključivanje i isključivanje, idealan je za sve uzraste.

Jedna od najvećih prednosti ovog sokovnika je jednostavnost čišćenja. Nakon upotrebe, sokovnik se lako rastavlja, a svi delovi se mogu brzo isprati pod mlakom vodom.

Ono što se može istaći kao mana ovog modela je nešto manji kapacitet posude za sok u poređenju sa nekim drugim modelima. Što se tiče cene, ovaj model je najpovoljniji sokovnik na našoj listi, a i inače ima vrlo konkurentnu cenu.