Dyson V15 Detect Total Clean BLK ŠTAPNI USISIVAČ

Dyson V15 Detect Total Clean je bežični štapni usisavač koji je od svoje pojave na tržištu privukao veliku pažnju. Pre svega zahvaljujući tome što se radi o proizvodu koji dolazi od danas verovatno najcenjenjenije marke usisivača Dyson, a zatim i svojoj naprednoj tehnologiji i impresivnim performansama. Šta je to što ovaj usisvač čini tako posebnim, koje su njegove mogućnosti, a na kraju cenu ovog aparata i utiske o njemu otkrivamo u nastavku teksta.
Dyson V15 Detect Total Clean BLK Štapni usisivač

Dyson V15 Detect izgleda veoma slično prethodnoj V11 seriji. Ovaj bežični usisivač sastoji se od motora, LCD displeja u boji od 1 inča odnosno 2,6 cm, posudu za prašinu kapaciteta 0,75 litara koja je smeštena na vrhu. Težina ovog usisivača iznosi 3,1 kg.

Ono što prvo pada u oči kod ovakvog dizajna je LCD ekran. Ovaj detalj je prvi put viđen na prethodnoj seriji Dyson-ovih usisivača i pokazao se kao vrlo dobar i koristan deo opreme.

Tako LCD ekran prikazuje koji režim čišćenja koristite - Eco, Auto ili Boost. Izbor između tri pomenuta nivo snage se vrši pomoću dugmeta na vrhu usisivača.

Ekran zatim pokazuje koliko je baterije preostalo. Na kraju, prikazuje detaljan grafikon koji prikazuje šta tačno usisavate.

Kao i serija V11, Dyson V15 Detect Total Clean BLK može automatski da prilagodi snagu tako da odgovara tipu poda koji čisti, kada se koristi sa glavom za čišćenje sa visokim obrtnim momentom. To je automatski režim rada. Usisivač u ovom režimu rada automatski povećava usisavanje kada je senzor detektovao visok nivo prašine i smanjuje ga kada je osetio da nivo prašine opada.

Pretvaranje usisivača u ručni režim i nazad bilo je jednostavno – kao i na drugim Dyson usisivačima, ovo zahteva jednostavno uklanjanje glavnog štapa i pričvršćivanje bilo kojeg od osam nastavaka direktno na posudu za prašinu.

Korišćenje V15 u ručnom režimu znači da se može koristiti za veliki broj različitih zadataka na nepristupačnim mestima, uključujući vozila.

Dyson V15 Detect Total Clean BLK Štapni usisivač

Performanse i dodatna oprema

“Ispod haube” V15 Detect dobija neke ozbiljne nadogradnje u odnosu na svog prethodnika, sa motorom koji generiše 230 vati vazduha – što je 24% više usisne snage od V11 modela.

Dyson Hyperdymium motor sa najvećom usisnom snagom uklanja 99,97% mikroskopskih sitnih čestica veličine do 0,3 mikrona i usisna snaga ovog usisivača je nešto što će zasigurno ostaviti utisak na vas.

Baterija - trajanje i dužina punjenja

Baterija će trajati do 60 minuta između punjenja kada se čistač koristi na najnižoj postavci snage, iako se ovo smanjuje na 15 minuta ako koristite maksimalan nivo. Baterija je takođe uklonjiva, tako da možete da je zamenite potpuno napunjenom (posebno ćete morati da kupite dodatnu bateriju ako želite da je imate) da biste smanjili prekide čišćenja.

Vreme potrebno da se baterija napuni iznosi 4.5h, i ovo je otprilike uobičajeno vreme potrebno za punjenje baterija bežičnih štapnih usisivača.

Dyson V15 Detect Total Clean BLK Štapni usisivač

Dodatna oprema

V15 Detect se isporučuje sa dve glave za čišćenje: sa takozvanom Laser Slim Fluffy glavom i sa glavom za čišćenje sa visokim obrtnim momentom.

Glava za čišćenje Laser Slim Fluffy, ima meku četkicu koja osigurava da se tvrdi podovi, poput laminata, parketa, pločica ne oštete. Laserska dioda ove glave projektuje snop zelene svetlosti ispred glave za čišćenje da bi istakla mikroskopske čestice prašine koje su nevidljive za oko.

V15 Detect takođe dolazi sa glavom za čišćenje sa visokim obrtnim momentom, koja će, kada se koristi u automatskom režimu, prilagoditi snagu tako da odgovara tipu poda koji čistite kada koristite. Međutim, za razliku od verzije koja se isporučuje sa V11 ​​asortimanom ova glava ima 56 polikarbonatnih zuba koji režu dlake na male delove, kako bi sprečili da se zapetljaju oko čekinja glave za čišćenje.

Kompletnu opremu ovog usivača čine: kombinovani nastavak, nastavak za nepristupačna mesta, meka četka za prašinu, četka za tvrdokornu prljavštinu, nastavci za prostirke i dušeke, nastavak za zapletenu dlaku, držač nastavaka za cevi, zidni držač i punjač.

Utisci o proizvodu i cena

Dyson V15 Detect se odlično pokazao na svim površinama, počeviši od takozvanih čupavih tepiha preko ravnih tepiha sve do tvrdih površina. Kada se koristi u ručnom režimu, kao usisivač za auto više nego dobro će da odgovori i ovom zadataku.

Usisivač je prijatno tih kada se koristio na nižim postavkama snage, ali na maksimalnom usisu decibel metar je registruje oko 81 db, ovo bi se moglo istaći kao zamerka u odnosu na neke druge bežične štapne usisivače koji su nešto tiši.

Takođe, u poređenju sa drugim bežičnim ususvačima, Dyson V15 Detect je nešto teži sa 3,1 kg. Poređenja radi, Dyson V11 teži 3,05 kg, dok Phillips-ov štapni usisvači iste klase teže oko 3kg.

Ono što se kao najčešća “zamerka” ovom modelu ističe je cena. Na našem tržištu cena ovog usisivača se kreće od 99.000 dinara do 110.000. Pitanje koje se samo nameće je, da li ova usisivač zaista vredi toliko? Rekli bismo, s obzirom na kvalitet, performanse i mogućnosti koje nudi da itekako vredi, a na osnovu recenzija reklo bi se da isti utisak sa nama dele i gotovo svi kupci ovog usisivača.